Welkom bij Autorijschool Trijnie
 
Welkom bij Autorijschool Trijnie
 
De lesauto
 
Theorie
 
Praktijk
 
Examens
 
Aanmelden
 
Links
 
Contact
 
 

Het B-Examen

Theorie

Het theorie-examen kan worden afgenomen in de CBR centra van Groningen of Assen. U moet hiervoor minimaal 16,5 jaar zijn. De kosten hiervoor bedragen €31,50. De meerprijs voor een theorie examen in het Engels of Turks bedraagt
€5,50. Er bestaat ook de mogelijkheid een individueel theorie examen af te leggen eventueel met een eigen tolk. De kosten hiervan bedragen €87,50. Aanmelden voor een theorie examen kan zelf gedaan worden of via de rijschool. Direct aanmelden bij het CBR is mogelijk via de website van het cbr: www.cbr.nl. Door middel van je DigID gegevens kun je inloggen bij het CBR website. De betalingen worden via i-Deal afgerekend. Voor een theorie examen moeten de volgende zaken worden meegenomen naar het desbetreffende CBR centrum:

  • Geldig legitimatiebewijs met vermelding van SOFI nummer (belangrijk!)
  • Code van je theorie aanvraag

De adressen van de CBR centra en een samenvatting van de prijzen staan hieronder:

Examencentrum Groningen
Protonstraat 3
9743 AL Groningen
Examencentrum Assen
Overcingellaan 13
9401 LA Assen
OmschrijvingPrijs*
Theorie Examen B € 31,50
Theorie Examen B Engels/Turks € 37,-
Theorie Examen B Individueel evt. met Tolk € 89,50


Let op: Op het moment dat je theorie hebt behaald is dit 1,5 jaar geldig.


Tussentijdse Toets

Op ongeveer driekwart van uw rijopleiding bestaat de mogelijkheid een tussentijdse toets (TTT) te reserveren bij het CBR. Dit is een proefexamen die afgenomen wordt door een examinator van het CBR en is bedoeld om gewend te raken aan de manier van examineren en uw vorderingen te bespreken. Indien de bijzondere verrichtingen met voldoende resultaat zijn afgenomen word hiervoor vrijstelling verleend op het eindexamen. Bovendien is het soms mogelijk dat je je examen aflegt bij dezelfde examinator die je toets afneemt.

Een tussentijdse toets kan worden afgenomen in de CBR examencentra van Assen, Groningen of Winschoten. De kosten hiervoor bedragen € 189,-*. Voor een tussentijdse toets dienen de volgende zaken worden meegenomen naar het desbetreffende examencentrum:

  • Geldig legitimatiebewijs

Bij een tussentijdse toets word u net als bij een gewone les van huis gehaald en weer thuisgebracht. Uw instructrice rijdt mee.

Praktijk

Het praktijk-examen kan worden afgenomen in de CBR centra van Groningen, Assen of Winschoten. Dit examen duurt 55 minuten. Het begint met een controle van de benodigde bescheiden en een korte uitleg over de gang van zaken tijdens het examen door de examinator. Hierna volgt een controle van het lesvoertuig en gaat de geëxamineerde de weg op. Het rijgedeelte duurt 30 á 40 minuten. Bij terugkomst hoort u in het CBR gebouw of u geslaagd bent. Desgewenst kan de instructrice meerijden tijdens het examen.

Voordat de rijschool uw examen kan aanvragen moet u toestemming geven door middel van een machtiging met behulp van digiD. Hier staat uitgelegd hoe dat moet. Het benodigde nummer is op aanvraag.

Indien u geslaagd bent kunt u 1 dag later uw rijbewijs opvragen bij uw gemeente waar u bent ingeschreven (u zult waarschijnlijk hiervoor een afspraak moeten maken). Voor een aanvraag van een praktijkexamen dient u uw geldig legitimatie bewijs mee te nemen.

Na doorgaans 5 werkdagen kunt u uw rijbewijs ophalen. Voor het praktijkexamen zelf dient u de volgende bescheiden mee te nemen:

  • Geldig legitmatiebewijs
  • Oproepkaart met gezondheidsverklaring (deze krijgt u van de rijschool)
  • Een zelfreflectieformulier (deze krijgt u van de rijschool)

Voor het praktijkexamen wordt u van huis opgehaald en weer thuisgebracht. De prijzen van het praktijkexamen zijn:

OmschrijvingPrijs*
1e Praktijkexamen (incl. e.v.) € 217,-
Herexamens € 189,-
Tussentijdse Toets (TTT) € 189,-
B.N.O.R. Examens € 212,-
Faalangst Examens € 275,-

* Er wordt geprobeerd alle prijzen up to date te houden. Niettemin kunnen de prijzen wijzigen gedurende het jaar, derhalve zijn ze onder voorbehoud.